Referat: BK Walldia - Slättåkra IF

PREMIÄR!
Ordet premiär står för: "Första framförandet av ett sceniskt verk"

Det kan man kalla dom 5 första minuterna i årets Div 7 södra.
Hemmalaget startade i ett fantastiskt måltempo Redan efter 1:30 "ringde det" det var Packi - ny för året som presenterade sig för hemmapubliken genom att göra 1-0 på assist av Patrik Rasmussen, drygt minuten senare ökade nästa nyförvärv Johan Green på till 2-0, assisterad av Burim Rrahmani och efter 4:20 avrundades det sceniska verket med 3-0 genom Daniel "Eken" Eriksson även han nyförvärv denna säsongen Eken blev serverad av Derek Nilsson. Men sen då? Det verkar som Walldia fick en "kollektiv utlösning" och sen trodde att det var bara att luta sig tillbaka och koppla av. Slarvigt över hela banan inga linjer i spelet - ingenting. Det var till och med så att Slättåkra tilläts vakna till i sitt chocktillstånd
genom att reducera till 1-3 i mitten på halvleken. Folk som strömmade till Wallevi efter hand trodde knappt på att Walldia ledde matchen med tanke på hur matchen såg ut. Ryktet hade gjort gällande att Slättåkra skulle vara en riktig strykpojke i årets serie men det tror jag inte, inte genom vad man visade i delar av matchen där fanns flera duktiga spelare i det laget.
Men naturligtvis ska Walldia med det "namnkunniga" lag vi förfogar över inte ha några bekymmer med ett lag som Slättåkra IF - 3-1 i halvlek och en välbehövlig paus som det verkade.
Andra halvleken var inte speciellt mycket bättre spelmässigt från hemmapojkarna.
Det vaskades dock fram en del chanser, Eken hade en bra chans som han brände.
Slättåkra stack emellan med en frisparkskanon i stolpen -"den går" hörde man från Walldias backlinje, det är till att ha kalla nerver . Slättåkra började tröttna lite och drog på sig lite för många kort och efter 60 min.så fick en spelare ett rött kort. Men det märktes knappt ett Walldia var en man mer. Efter ett dåligt uppspel från Walldias backlinje hamnade bollen på högerkanten och en SIF spelare chansade med en långboll som seglade över Jocke in i burgaveln och ställningen var 2-3. Men Walldia fick lite bättre ordning på spelet i andra hälften av halvleken och hade en hel del chanser bl.a var Johan Green helt ren med målvakten men lyckas slå den rakt på honom. Matchen avgjordes i 80:e min efter en frispark där gästerna stod och diskuterade uppställningen av muren, när Pierre Elmblad knorrar bollen över muren in i burgaveln.
Sammanfattningsvis kan man väl konstatera att man sett bättre insatser i premiärmatcher. Men det blir säkert bättre längre fram i vår när lagspelet fungerar bättre, för det var något som lyste med sin frånvaro.Viljan att röra sig utan boll för att göra det enkelt för medspelarna det är många framför allt dom yngre som gärna vill dra en gubbe istället för att "sätta bollen" och sen få tillbaka den i ett bättre läge.
Palmen var den som visade vägen idag genom ett bra spel och bra inställning matchen igenom även ett extra plus för de fyra nyförvärven som var på plan idag genom att dom gör ett mål var.